Bahan-Bahan
1 1/2 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
4 cawan santan (1/2 biji kelapa)
1/2 sudu kecil garam
Cara-Cara
1. panaskan kukusan
2. gaulkan semua bahan dan tapiskan ke dalam periuk atau non-stick wok
3. kacaukan adunan di atas api perlahan sebentar dan tuangkan ke dalam loyang yang telah disapukan minyak
4. kukuskan selama 5 mins
5. tutup api dan sejukkan
6. potong dan hidangkan bersama air gula merah
Air gula merah
Bahan-Bahan
1 cawan gula merah
1 cawan gula pasir
2 cawan air
1 helai daun panda simpulkan
Cara-Cara
1. panaskan semua bahan sehingga mendidih
2. tapiskan dan sejukkan
1 1/2 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
4 cawan santan (1/2 biji kelapa)
1/2 sudu kecil garam
Cara-Cara
1. panaskan kukusan
2. gaulkan semua bahan dan tapiskan ke dalam periuk atau non-stick wok
3. kacaukan adunan di atas api perlahan sebentar dan tuangkan ke dalam loyang yang telah disapukan minyak
4. kukuskan selama 5 mins
5. tutup api dan sejukkan
6. potong dan hidangkan bersama air gula merah
Air gula merah
Bahan-Bahan
1 cawan gula merah
1 cawan gula pasir
2 cawan air
1 helai daun panda simpulkan
Cara-Cara
1. panaskan semua bahan sehingga mendidih
2. tapiskan dan sejukkan
No comments:
Post a Comment