3-4 biji tomato, dipotong dadu
(Sabsuka sebelum ditabur cheese dan dibakar)
Cara-Caranya
Goreng daging cincang dengan minyak sapi kemudian diketepikan dulu. Panaskan minyak sapi dan tumis bawang besar sehingga layu kemudian masukkan bawang putih dan halia yang telah dikisar. Setelah naik bau masukkan rempah bamia. Kacau rata klu perlu ditaruk air boleh ditaruk sedikit air. Setelah garing masukkan tomato sos, tomato, garam dan serbuk perasa. Gaul rata dan diikuti dengan masukkan daging cincang yang telah digoreng terlebih dahulu dan juga daun ketumbar. Setelah mendidih, renjiskan sedikit minyak sapi diatas masakan ini dan pecah kan telur. Biarkan telur setengah masak kemudian tuangakan kedalam loyang atau allimunium tray. Taburkan sedikit daun pudina dan mozarella cheese secukupnya dan bakar sekitar 10 min. Siap untuk dihidangkan. Sedap dimakan bersama roti....ikut citarasa masing2, roti perancis atau ban bakar boleh atau roti kosong pun boleh...Selamat mencuba.....
(Sabsuka setelah dibakar)
Kak Ani!!!!!! Thank you.. thank you very much for the recipe!!!! I will so try this out!!!! Yay!!! (",)
ReplyDeleteNo problem Ana...kak ani pun baru 1st time mencubanya tapi ternyata tidak mengecewakan...sedappppp...Ana try lah n taste it for yrself k...Klu ikut tekak kak ani mmg sedap :)
ReplyDeletememang sedap.. anak dara saya da cuba... :).
ReplyDeleteAssalam kah rempah bamia tu aoa? Mana nak beli kak?
ReplyDeleteThanks u for recepy. 😉
ReplyDelete