Bahan-Bahan
4 keping phyllo pastri (kulit popia)
75gm tepung suji
50gm gula kastor
1/2 tin jagung berkrim
1/2 sudu teh esen vanilla
1 biji kuning telur
500ml susu segar
minyak untuk menggoreng
Cara Memasak
1. Didihkan susu segar bersama gula kastor.
2. Kemudian masukkan tepung suji, jagung berkrim dan esen vanilla. Kacau sehingga pekat
3. Seterusnya tuangkan kedalam loyang bersegi empat dan sejukkan di dalam peti sejuk sehingga menjadi keras sedikit.
4. Setelah itu, bentangkan kulit popia dan letakkan kastad yang telah dipotong tadi. Gulung dengan kemas. Sapukan kuning telur pada kulit popia untuk melekatkannya. Lakukan sehingga habis.
5. Akhir sekli, panaskan minyak dan goreng sehingga berwarna kuning keemasan. Angkat dan toskan. Sedia untuk dinikmati.
No comments:
Post a Comment