Bahan-Bahannya
240 gram mentega berkualiti tinggi
240 gram tepung kek (tepung gandum pun ok)
1 1/2 camca teh baking powder
90 gram gula halus (mat guna 75g gram saja)
1 cawan susu pekat manis
4 biji telur gred A
1 camca teh esen vanilla
Secubit garam halus
CARA MEMBUATNYA :-)
Panaskan oven pada suhu 175C, satukan tepung gandum dan baking powder, gaul rata dan ayak. Campur garam halus dan gaul rata. Ketepikan.
Putar mentega bersama gula halus hingga rata dan kembang, masukkan susu pekat manis dan putar rata. Tambah esen vanilla.
Perlahankan kelajuan, masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis, putar rata. Akhir sekali, masukkan telur satu persatu sambil terus memutar hingga sebati dalam adunan.
Sudukan 1/2 lebih sikit dalam setiap paper cup, bakar 25 minit atau hingga kuning keemasan.Sejukkan atas jaringan sepenuhnya sebelum dihidangkan...
No comments:
Post a Comment